positie en verslagje van 1 mei 2012 - Reisverslag uit Freetown, Bahama's van Fred Bouter en Hans de Jong - WaarBenJij.nu positie en verslagje van 1 mei 2012 - Reisverslag uit Freetown, Bahama's van Fred Bouter en Hans de Jong - WaarBenJij.nu

positie en verslagje van 1 mei 2012

Door: rowan

Blijf op de hoogte en volg Fred Bouter en Hans de Jong

01 Mei 2012 | Bahama's, Freetown

01 mei 85 mijl afgelegd t.o.v. positie gisteren. Nog steeds vrijwel geen wind en vanuit oostelijke richting. Nu sturen ze 045. De gunstige wind ligt ruim 200 mijl noordelijker van hun positie. Ze moeten dus afwachten tot het hogedrukgebied afzakt naar het zuiden. Dan gaat de wind in de loop van morgenavond naar het westen toe. Voor de rest gaat het prima met ze. De tip van Leen heb ik door gesmst. Maar momenteel zitten ze niet in de Florida current. Morgen weer een update.

• 02 Mei 2012 - 20:08

Wim&Mieke:

Hi Fredenhans! We zijn blij te vernemen dat jullie het goed maken. Jammer dat de wind niet zo meewerkt. Maar wellicht is te weinig wind nog altijd te preferen boven storm. En volgens de wet van Murphey is de ideale wind altijd ergens anders. Alles is relatief, nietwaar? Maar, met een knipoog naar een bekend spreekwoord: de gestadige jager vangt de wind.
    We hebben nu regelmatig contact met Lydia en hopen haar binnenkort te ontmoeten. Als alles doorgaat, vlieg ik met haar naar Portugal. Maar dat zal nog wel even duren. Genieten jullie eerst maar lekker van een rustige reis naar Bermuda.